Іштің өтуі отбасылық жоспарыңызды бұзды ма?
Іштің өтуі отбасылық жоспарыңызды бұзды ма?
Бір препаратта екі әсер:
- бактериялармен, яғни, іш өтудің негізгі себебімен күреседі
- іш өтудің кері салдарын болдырмас үшін ішек микрофлорасын қалпына келтіруге көмектеседі
Экофурил әсер етуінің бірегей механизмі 1
бактериялардың өсуі сақталады 4
Инфекциямен ауырғаннан кейін пре- және пробиотиктердің
қосымша курсы қажет емес 4
2 Қолданыстағы зат
3 Әсер ететін зат
4 Амбулаториялық-емханалық кезеңде жіті іш өтуі бар емделушілерді жүргізу / Л. Буторова және т.б. // Дәрігер
Құрамында пребиотигі бар іш өтуден қорғайтын қазіргі замандағы бірегей с микробқа қарсы препарат
2. Амбулаториялық-емханалық кезеңде жіті іш өтуі бар емделушілерді жүргізу / Л. Буторова және т.б. // Дәрігер
3. Bouchnic Y. Lactulose ingestion increases fecal bifidobacterial counts. A randomized double blind study in healthy humans. Eur J Nutr 2004;58:462-66
Қолдану тәсілдері
және мөлшері
ересектер Препаратты қабылдау курсы ең көбі
7 күнді құрайды
3 реттен
1 капсула
4 реттен
1 капсула
«Саяхат кезінде саяхатшылардың 75% іш өтудің бір және одан да көп эпизодын бастан кешіреді. Ішек таяқшасы (Escherichia coli) - кейде бүкіл аптаға созылатын ал әрбір 10 жағдайда-екі апта және одан көпке созылатын саяхатшылардың іш өтудің барлық жағдайларының 80% себебі болып табылады»*.
* Sanders J. W., Riddle M. S., Brewster S. J., Taylor D. N. Chapter 16 — Epidemiology of Travelers’ Diarrhea // Keystone: Travel Medicine, 2 nd ed. 2008. Mosby, An Imprint of Elsevier. http://www.mdconsult.com.
Diemert D. J. Prevention and Self-Treatment of Traveler’s Diarrhea // Clin. Microb. Rev. 2006, vol. 19, № 3, p. 583–594.
Hill D. R. Occurrence and self-treatment of diarrhea in a large cohort of Americans traveling to developing countries // Am J Trop Med Hyg. 2000, v. 62, p. 585–589.
А. В. Сундуков, Г. К. Аликеева, Г. М. Кожевникова, Н. Д. Ющук //Лечащий врач, 2010, №10
«Іш өту аурулары ластанған тамақ өнімдерін қолдану нәтижесінде дамитын ең көп таралған аурулар болып табылады- жыл сайын 550 миллион адам ауырып, <strong>230 000 адам қайтыс болады»*.
*ДДҚ ақпараттық бюллетені, желтоқсан 2015 (http://www.who.int/mediacentre/factsheets/fs399/ru/)
Инфекциялық іш өту:
Себебі көп – біреу!
«Дүниежүзінде ең азы 1,8 миллиард адам нәжіс заттарымен ластанған ауыз су көздерін қолданады. Ластанған ауыз суы жыл сайын іш өтудің 500 000-нан астам өлім жағдайына себепкер болады»*.
* ДДҚ ақпараттық бюллетені, желтоқсан 2015 (http://www.who.int/mediacentre/factsheets/fs399/ru/)
«Іш өту бес жасқа дейінгі балалардың өлуіне себепкер болатын екінші орындағы ауру түрі. Жыл сайын іш өтуден бес жасқа дейін 760 мың бала қайтыс болады» * Көп жағдайларда ересектерге қарағанда балалар ішек инфекциясына ұшырайды: оларда тұрақты гигиеналық дағдылар қалыптаспаған, балалар ағзасының қорғаныс функциялары қалыптасу кезеңінде.
* http://www.who.int/mediacentre/factsheets/fs330/ru/
Сіз білесіз бе?
Инфекциялық іш өту кезіндегі алғашқы жәрдем
Жылы күйінде мол су ішу – жиі әрі аз мөлшерде, ең кемі тәулігіне 1,5 литрден. Тұзды ерітінділер (үй жағдайында әзірленген немесе дәріханада дайындалған) немесе газдалмаған минералды су сұйықтық пен минералды заттардың кеміп қалған мөлшерін қалпына келтіреді.
2 Сорбент пен Экофурилді® қабылдау барысында еріту ұсынылады (аралығы 2-3 сағат)
Іш өту кезінде қалай тамақтану керек
Тәулігіне 5-6 реттен аз мөлшермен тамақтану керек.
Барлық тағамдарды пісірген күйде немесе буға піскен күйде, ұнтақталған түрінде қабылдаңыз.
Келесі тағам түрлеріне тыйым салынады: ащы, қуырылған және майлы тағамды, жартылай дайын өнімдерді, шұжық өнімдерін, консервілерді, маринадтарды және соустарды жеуге болмайды. Кез келген фаст-фудты жемеңіздер. Тағам мен сусындар жылы бөлме температурасында болуы тиіс.
Бидайдан жасалған кептірілген нанды, ұсақ тұралған және қызарып піскен нан тілімдерін, май қосылмаған печеньені жеуге болады.
Майлы емес ет сұрыптары: бұзау еті, сиыр еті, күркетауық еті, тауық еті, көксерке, алабұға
Тұщы, ұнтақталған сүзбе, ацидофилин. Жаңа сары майдың аз мөлшеріне рұқсат етіледі.
Көмештелген немесе пісірілген күйде, езбе, пудинг, котлет түріндегі көкөністер.
Шала пісірілген жұмыртқа, буға піскен омлет.
Суға пісірілген күріш, қарақұмық, сұлы жармасы, ұнтақ жармасы.
Алма езбесі, қышқыл емес жидек кисельдер мен морстар.
Көк және қара шай, таза газдалмаған су, 1:1 сумен араластырылған қышқыл емес жидек шырыны.
Нан-тоқаш және ұннан жасалған бұйымдар, пісірме.
Майлы ет сұрыптары: шошқа еті, қой еті, консервіленген ет, тұздалған балық және уылдырық.
Айран, йогурт, қаймақ, кілегей, ірімшік, сүт.
Шикі және қуырылған көкөністер.
Қатырып пісірілген және қуырылған жұмыртқа.
Тары, арпа, арпа жармасы, макарон бұйымдары, бұршақ тұқымдастар.
Жаңа піскен жемістер, кез келген кептірілген жемістер, компот, бал, тосап, тәттілер.
Жаңа сығылған шырын, кофе, какао, сүт, квас, газдалған сусындар.
Егер сізде өнім сапасына қатысты шағымдар болса, немесе сіз жағымсыз әсер, жеке төзімсіздік, мәлімделген тиімділіктің болмауы, дәрілік препарат арқылы инфекциялық аурудың берілу жағдайлары, препаратты асыра пайдалану салдарынан туындаған жағымсыз әсерлер, немесе "АВВА РУС" АҚ компаниясы өндірген дәрілік препараттарды қабылдау нәтижесінде қолайсыз әсердің басқа да жағдайлары туралы хабарлағыңыз келсе, бұл туралы өндірушіге хабарлай аласыз:
- қосымша беріліп отырған нысанды толтыру https://www.avva-rus.ru/contacts/ жағымсыз әсер туралы хабарлама қалдыру
- ақпаратты электрондық поштаға жіберу арқылы: drug.safety@avva-rus.ru
- +7 (495) 956-75-54 телефонына қоңырау шалу арқылы
- Viber, WhatsApp арқылы хабарлама жіберу.